Το πρώτο πτυσσόμενο αυτοκίνητο που χωρά σε μικροσκοπικές θέσεις πάρκινγκ (video)

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος σχεδίασαν Νοτιοκορεάτες ερευνητές από το Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας της Κορέας με επικεφαλής τον καθηγητή Suh In-soo.
 
Πρόκειται για το διθέσιο Armadillo-T, το οποίο σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τις μετακινήσεις στα αστικά κέντρα και τις πολυσύχναστες περιοχές.
Το πτυσσόμενο αυτοκίνητο πήρε το όνομά του από το αρμαντίλλο, το μικρό θηλαστικό με το οστεώδες κέλυφος που κουλουριάζεται και θωρακίζεται όταν απειλείται, μειώνοντας σημαντικά το μέγεθός του.
Εμπνευσμένο από το διάσημο ζωάκι που ζει στην Αμερική, το Armadillo-T διπλώνει στα δύο και μπορεί να χωρέσει σε μικροσκοπικές θέσεις παρκαρίσματος που καταλαμβάνουν το 1/3 του χώρου μιας κανονικής θέσης πάρκινγκ.
Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει ως και 100 χιλιόμετρα φτάνοντας σε ταχύτητα τα 60 χλμ/ώρα.
Τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου στο μπροστινό του μέρος και κινητήρες που έχουν προσκολληθεί μέσα στις ρόδες με στόχο τη μεγιστοποίηση του ελεύθερου χώρου για τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού.
Οι σχεδιαστές του χαρακτηρίζουν το Armadillo-T ως το αυτοκίνητο του μέλλοντος και υποστηρίζουν ότι αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική για «πράσινες μετακινήσεις».

Πηγή: econews.gr
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Χρωματιστό ηλιακό γυαλί παράγει καθαρή ενέργεια σε κτήρια

Δυο εκατομμύρια λίρες Αγγλίας επένδυσε ο όμιλος MTI Ventures στο «χρωματιστό γυαλί»...
Read More