Το Radiator Booster ανακατευθύνει τον θερμό αέρα από τον τοίχο στο δωμάτιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Η βασική ιδέα με τα θερμαντικά σώματα είναι ότι θα πρέπει να ακτινοβολούν τη θερμότητα προς  το δωμάτιο. Δεδομένου ότι σχεδόν πάντα βρίσκονται στον τοίχο, μεγάλο μέρος της θερμότητας που παράγεται από το πίσω μέρος τους απορροφάται από «αυτούς» τους τοίχους. Αυτό που θα έπρεπε  κάποιος να σκεφτεί είναι ένα gadget που να αντλεί τον θερμό αέρα, από την πίσω μεριά του σώματος και να τον ωθεί προς το εσωτερικό του δωματίου. Ένας, λοιπόν, τελικά το σκέφτηκε και κατασκεύασε το Radiator Booster.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν ανεμιστήρα ο οποίος ενεργοποιείται με την θερμοκρασία. Το Radiator Booster, η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια -αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό-, όμως πρόσφατα παρουσιάστηκε το νέο βελτιωμένο του μοντέλο, MK3.

Η συσκευή από πολυπροπυλένιο τοποθετείται στην κορυφή του θερμαντικού σώματος και συνδέεται με το ρεύμα, ενώ το κόστος λειτουργίας του είναι αρκετά χαμηλό. Ένα κόκκινο LED πάνω στην μονάδα, υποδεικνύει ότι είναι ανοικτό και ότι περιμένει η θερμοκρασία να υπερβεί τους τουλάχιστον 30 βαθμούς κελσίου. Μόλις συμβεί αυτό, ο ανεμιστήρας του Booster θα ξεκινήσει και το LED θα γίνει πράσινο. Όταν η θερμοκρασία πέσει πάλι από το συγκεκριμένη θερμοκρασία, τότε ο ανεμιστήρας θα σβήσει πάλι.

Επειδή το Radiator Booster, αποφέρει ένα μεγαλύτερο ποσό θερμότητας προς το δωμάτιο όπου οι άνθρωποι μπορούν πρακτικά να την αισθανθούν, ίσως αυτό συντελέσει στο να θέσετε την θερμοκρασία χαμηλότερα στους θερμοστάτες σας.

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Σκηνή από…τσιμεντένιο ύφασμα!!!

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουμε παρακολουθήσει έναν αξιοπρόσεκτο αριθμό  ανθρωπιστικών κρίσεων, με...
Read More