Το στούντιο YOY φέρνει το χιούμορ σε ένα συνηθισμένο δωμάτιο

Το ιαπωνικό στούντιο σχεδιασμού YOY, παρουσίασε αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο: φωτιστικά που προβάλλουν μία σκιά με το σχήμα ενός αμπαζούρ επάνω σε έναν τοίχο, χαλί που μετατρέπεται σε κάθισμα, έναν δίσκο που φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα και μία σειρά συρταριών που τοποθετούνται στον τοίχο.

Το επιτραπέζιο και το επιδαπέδιο φωτιστικό είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και πλαστικό. Αντί όμως, να χρησιμοποιούν μια λάμπα όπως τα συμβατικά φωτιστικά, τα σχέδια έχουν μία οπή στην κορυφή με ένα ενσωματωμένο φωτισμό LED, προβάλλοντας μία σκιά με το σχήμα ενός αμπαζούρ στον κοντινότερο τοίχο, δίνοντας μία ψευδαίσθηση.

Το χαλί έχει ενσωματωμένο ένα φύλλο αλουμινίου, πάχους δέκα χιλιοστών, καθιστώντας το αρκετά ισχυρό ώστε να κρατήσει το βάρος ενός ατόμου όταν τυλίγεται, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται ως κάθισμα. Το μαύρο ύφασμα είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα και ελαστικό.

Ο ξύλινος δίσκος εμφανίζεται να προεξέχει επικίνδυνα στην άκρη ενός τραπεζιού, όμως στην πραγματικότητα είναι στερεωμένος με clip από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τέλος, τα συρτάρια είναι σχεδιασμένα για να κρέμονται σε έναν τοίχο, τα οποία έχουν ένα εσωτερικό καθρέφτη ώστε να δημιουργούν μία ψευδαίσθηση βάθους ή συνέχειας μέσα στον τοίχο. 

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Dyskograf – Μεταφράζει τα σχέδια σε μουσικούς ήχους!!!

1shares 0 1 0 0 Οι καλλιτέχνες των μέσων ενημέρωσης Jesse Lucas,...
Read More