Τρισδιάστατες φιγούρες μέσα σε συμπιεσμένα φύλλα γυαλιού

Ο Dustin Yellin έφτιαξε μια σειρά από εντυπωσιακά τρισδιάστατα κολάζ για το New York City Ballet και ονόμασε τα “γλυπτά” του “Ψυχογεωγραφίες” γιατί μοιάζουν σαν χάρτες της ψυχής.

Το καθένα από αυτά φτιάχτηκε με μεγάλη λεπτομέρεια από ετερόκλητα αντικείμενα όπως κομμάτια παλιών βιβλίων ή περιοδικών, ακόμη και σκουπίδια που βρήκε στο δρόμο, όλα “σφραγισμένα” μέσα σε διαδοχικά επίπεδα από φύλλα γυαλιού.

Ο Yellin λέει πως αρχικά είναι σαν να ζωγραφίζεις πάνω σε ένα παράθυρο. Μετά κολλάς με ισχυρή κόλλα ένα άλλο παράθυρο πάνω στο αρχικό και πάει λέγοντας, φτιάχνοντας τελικά ένα… σάντουιτς από παράθυρα.

Οι τελικές μορφές μοιάζουν με χορευτές σε διάφορες στιγμές της παράστασής τους και μοιάζουν σαν να έχουν “παγώσει” στο χρόνο. Συνολικά έφτιαξε 15 τέτοια “γλυπτά” καθένα από τα οποία ζυγίζει περίπου 1300(!) κιλά.

3d-figures-in-glass-009 3d-figures-in-glass-008 3d-figures-in-glass-007 3d-figures-in-glass-006 3d-figures-in-glass-005 3d-figures-in-glass-004 3d-figures-in-glass-003 3d-figures-in-glass-002

Tags from the story
, , , , ,
More from DrTeddy

Ο Ted Lawson ζωγραφίζει με το αίμα του

Στην περίπτωση του Ted Lawson η έκφραση “δίνει το αίμα του για...
Read More